Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 112 gości 
Strona główna Jajka Koreczki

Książka kucharska
Picture
 

  Poprzedni przepis Następny przepis Drukuj Email
 
Koreczki

 

No Picture
 
Autor: stokrotka
Ocena: Brak głosów
Opis:

Ciekawy przepis, do podania na stole zamiast tradycyjnej sałatki.

 
 
Składniki, 2 porcje:
  • 10 jajek przepiórczych
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • majonez
  • pieprz
  • wykałaczki

 

 
Sposób przygotowania:

Przepis na koreczki z jajek przepiórczych. Jajka przepiórcze należy włożyć delikatnie do gotującej się wody i  poczekać z 5 minut by ugotowały się na twardo. W tym czasie pomidorki koktajlowe należy obmyć i przekroić na połówki. Jajka gdy się ugotują obrać ze skórki i również przekroić na pół. Na wykałaczkę należy nadziać połówkę pomidorka i połówkę jajka, tak by przekrojoną stroną się dotykały. Tak powstałe koreczki zamoczyć w miseczce z majonezem, po czym ułożyć na talerzu. Wszystko oprószyć pieprzem.

 

 
Uwagi:
Brak

 

 
Ocena przepisu
1 (zły) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (dobry)

Autor komentarza Komentarz
Niezarejestrowani użytkownicy nie mają możliwości komentowania. Najpierw zrejestruj się.