Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 3 gości 
FRoSTA Frosta britta co na obiad develey dobre dobre jedzenie dobre przepisy dobre przepisy kulinarne doceń polskie gdzie zjeść halina kolacja kulinarne mrożonki obiad pomysł na przepisy przepisy kulinarne przepisy ze zdjęciami restauracje restauracje kraków restauracje warszawa restauracje wrocław ryż smaczne jedzenie sos tabasco warto odwiedzić śniadanie
Strona główna Jajka Koreczki

Książka kucharska
Picture
 

  Poprzedni przepis Następny przepis Drukuj Email
 
Koreczki

 

No Picture
 
Autor: stokrotka
Ocena: Brak głosów
Opis:

Ciekawy przepis, do podania na stole zamiast tradycyjnej sałatki.

 
 
Składniki, 2 porcje:
  • 10 jajek przepiórczych
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • majonez
  • pieprz
  • wykałaczki

 

 
Sposób przygotowania:

Przepis na koreczki z jajek przepiórczych. Jajka przepiórcze należy włożyć delikatnie do gotującej się wody i  poczekać z 5 minut by ugotowały się na twardo. W tym czasie pomidorki koktajlowe należy obmyć i przekroić na połówki. Jajka gdy się ugotują obrać ze skórki i również przekroić na pół. Na wykałaczkę należy nadziać połówkę pomidorka i połówkę jajka, tak by przekrojoną stroną się dotykały. Tak powstałe koreczki zamoczyć w miseczce z majonezem, po czym ułożyć na talerzu. Wszystko oprószyć pieprzem.

 

 
Uwagi:
Brak

 

 
Ocena przepisu
1 (zły) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (dobry)

Autor komentarza Komentarz
Niezarejestrowani użytkownicy nie mają możliwości komentowania. Najpierw zrejestruj się.