Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 204 gości 
FRoSTA Frosta britta co na obiad develey dobre dobre jedzenie dobre przepisy dobre przepisy kulinarne doceń polskie gdzie zjeść halina kolacja kulinarne mrożonki obiad pomysł na przepisy przepisy kulinarne przepisy ze zdjęciami restauracje restauracje kraków restauracje warszawa restauracje wrocław ryż smaczne jedzenie sos tabasco warto odwiedzić śniadanie
Strona główna Przepisy kulinarne Makarony Makaron muszelki z mięsem

Książka kucharska
Picture
 

  Poprzedni przepis Następny przepis Drukuj Email
 
Makaron muszelki z mięsem

 

No Picture
 
Autor: GnOm
Ocena:  Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
(2 głosy(ów))
Opis:

Przepis na makaron muszelki z mięsem.

 
 
Składniki, 1 porcja:
  • Makaron duże muszelki 1 opakowanie.
  • Śmietana 1/2 l. 36%.
  • Olej 2 łyżki.
  • Szczypiorek 1 pęczek.
  • Szynka 15 dag.
  • Mięso mielone z indyka ok 40dag.
  • Boczek wędzony ok 15 dag.
  • Oliwa.
  • Parmezan ok 10 dag.
  • Sól.
  • Pieprz.
  • Bazylia.
  • Oregano.

 

 
Sposób przygotowania:

Przepis na pyszny makaron z mięsem. Makaron (duże muszle) gotujemy al dente. Po ugotowaniu odcedzamy go, możemy też przelać zimną wodą. Na patelnię wylej olej, podgrzej i wrzuć do niego mięso mielone z indyka. Dolewamy kilka łyżek wody i staramy się podsmażyć mięso równomiernie ze wszystkich stron przyprawiając jednocześnie odrobiną soli i pieprzu cały czas smażąc. Po usmażeniu przełóż mięso do miski. Szynkę, boczek pokrój w kostkę, szczypiorek drobno posiekaj, a następnie przełóż wszystko do miski z wcześniej usmażonym mięsem mielonym, dolej połowę śmietany dopraw solą, pieprzem (innymi przyprawami wedle uznania) i dokładnie wymieszaj (można zmielić młynkiem). Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle makaronu, następnie smarujemy naczynie żaroodporne oliwą, wlewamy resztę śmietany i układamy w nim ponadziewane muszle. Całość zapiekamy w piekarniku przez 20 min. w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem danie można posypać świeżo startym parmezanem.

SMACZNEGO.

 

 
Uwagi:
Brak

 

 
Ocena przepisu
1 (zły) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (dobry)

Autor komentarza Komentarz
Niezarejestrowani użytkownicy nie mają możliwości komentowania. Najpierw zrejestruj się.
Logowanie
Wszystkie artykuły
Powrót do smaków kuchni staropolskiej z Kaszą Jęczmienną Mazurską  marki Halina
Kasza jęczmienna była jednym z najczęściej pojawiających się składników  w staropolskich książkach kucharskich i stanowiła podstawowy element codziennego menu. Włączano ją do różnego typu dań i podawano na
Jedz i chudnij z FABACUM! 27 marca 2013, 08.27
Jedz i chudnij z FABACUM!
Wiosna to idealna pora, aby zadbać o swoją sylwetkę. Powoli zrzucamy grube swetry i coraz częściej odsłaniamy ciało. Co zrobić, jeśli przez zimę przybyło nam zbyt wiele kilogramów, a brakuje nam samozaparcia i
Ryby z pieca marki FRoSTA ? trzy oryginalne sposoby na pieczonego mintaja
Marka FRoSTA proponuje konsumentom soczyste, pieczone filety z mintaja w różnych wariantach. Każdy z nich wyróżnia się w 100% naturalnym smakiem, wygodą oraz szybkością przygotowania, dając wiele kulinarnych
Chrzan – nie tylko od święta 25 lutego 2013, 08.11
Chrzan – nie tylko od święta
Chrzan Tarty Develey to niezastąpiony dodatek do wielkanocnych mięs, pieczeni, wędlin i innych potraw. Jego charakterystyczny, ostry smak, potrafi urozmaicić każde danie. Idealnie podkreśla również smak żurku, sałatki
Szpinakowy kwintet – czyli zielone inspiracje od FRoSTY
Marka FRoSTA oferuje konsumentom mrożony Szpinak w pięciu wariantach do wyboru: w liściach, poszatkowany, z sosem serowym, z sosem śmietanowym oraz porcjowany z sosem śmietanowym. Produkty stanowią nie tylko źródło