Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 5 gości 
Strona główna Przepisy kulinarne Makarony Makaron muszelki z mięsem

Książka kucharska
Picture
 

  Poprzedni przepis Następny przepis Drukuj Email
 
Makaron muszelki z mięsem

 

No Picture
 
Autor: GnOm
Ocena:  Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
(2 głosy(ów))
Opis:

Przepis na makaron muszelki z mięsem.

 
 
Składniki, 1 porcja:
  • Makaron duże muszelki 1 opakowanie.
  • Śmietana 1/2 l. 36%.
  • Olej 2 łyżki.
  • Szczypiorek 1 pęczek.
  • Szynka 15 dag.
  • Mięso mielone z indyka ok 40dag.
  • Boczek wędzony ok 15 dag.
  • Oliwa.
  • Parmezan ok 10 dag.
  • Sól.
  • Pieprz.
  • Bazylia.
  • Oregano.

 

 
Sposób przygotowania:

Przepis na pyszny makaron z mięsem. Makaron (duże muszle) gotujemy al dente. Po ugotowaniu odcedzamy go, możemy też przelać zimną wodą. Na patelnię wylej olej, podgrzej i wrzuć do niego mięso mielone z indyka. Dolewamy kilka łyżek wody i staramy się podsmażyć mięso równomiernie ze wszystkich stron przyprawiając jednocześnie odrobiną soli i pieprzu cały czas smażąc. Po usmażeniu przełóż mięso do miski. Szynkę, boczek pokrój w kostkę, szczypiorek drobno posiekaj, a następnie przełóż wszystko do miski z wcześniej usmażonym mięsem mielonym, dolej połowę śmietany dopraw solą, pieprzem (innymi przyprawami wedle uznania) i dokładnie wymieszaj (można zmielić młynkiem). Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle makaronu, następnie smarujemy naczynie żaroodporne oliwą, wlewamy resztę śmietany i układamy w nim ponadziewane muszle. Całość zapiekamy w piekarniku przez 20 min. w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem danie można posypać świeżo startym parmezanem.

SMACZNEGO.

 

 
Uwagi:
Brak

 

 
Ocena przepisu
1 (zły) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (dobry)

Autor komentarza Komentarz
Niezarejestrowani użytkownicy nie mają możliwości komentowania. Najpierw zrejestruj się.
Logowanie
Wszystkie artykuły
Powrót do smaków kuchni staropolskiej z Kaszą Jęczmienną Mazurską  marki Halina
Kasza jęczmienna była jednym z najczęściej pojawiających się składników  w staropolskich książkach kucharskich i stanowiła podstawowy element codziennego menu. Włączano ją do różnego typu dań i podawano na
Jedz i chudnij z FABACUM! 27 marca 2013, 08.27
Jedz i chudnij z FABACUM!
Wiosna to idealna pora, aby zadbać o swoją sylwetkę. Powoli zrzucamy grube swetry i coraz częściej odsłaniamy ciało. Co zrobić, jeśli przez zimę przybyło nam zbyt wiele kilogramów, a brakuje nam samozaparcia i
Ryby z pieca marki FRoSTA ? trzy oryginalne sposoby na pieczonego mintaja
Marka FRoSTA proponuje konsumentom soczyste, pieczone filety z mintaja w różnych wariantach. Każdy z nich wyróżnia się w 100% naturalnym smakiem, wygodą oraz szybkością przygotowania, dając wiele kulinarnych
Chrzan – nie tylko od święta 25 lutego 2013, 08.11
Chrzan – nie tylko od święta
Chrzan Tarty Develey to niezastąpiony dodatek do wielkanocnych mięs, pieczeni, wędlin i innych potraw. Jego charakterystyczny, ostry smak, potrafi urozmaicić każde danie. Idealnie podkreśla również smak żurku, sałatki
Szpinakowy kwintet – czyli zielone inspiracje od FRoSTY
Marka FRoSTA oferuje konsumentom mrożony Szpinak w pięciu wariantach do wyboru: w liściach, poszatkowany, z sosem serowym, z sosem śmietanowym oraz porcjowany z sosem śmietanowym. Produkty stanowią nie tylko źródło