Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 76 gości 
Strona główna Ryby Śledź z żurawiną

Książka kucharska
Picture
 

  Poprzedni przepis Następny przepis Drukuj Email
 
Śledź z żurawiną

 

No Picture
 
Autor: stokrotka
Ocena:  Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
(13 głosy(ów))
Opis:

Przepis na pysznego śledzia z żurawiną.

 
 
Składniki, 1 porcja:
  • 400g płatów śledziowych w oleju
  • 1 cebula
  • 100g żurawin
  • 5 łyżek octu z białego wina
  • 0,5 szklanki oleju
  • liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki

 

 
Sposób przygotowania:

Przepis na pysznego śledzia z żurawiną. Śledzie należy opłukać w ciepłej wodzie i pokroić  kawałki. Cebulę należy posiekać w średniej wielkości kostkę, i podsmażyć na patelni z dodatkiem odrobiny oleju. Żurawinę należy sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Gdy cebula się podsmaży wrzuć do niej żurawinę, ocet, jeden liść laurowy, dwa ziarna ziela angielskiego. Składniki wymieszaj i podgrzej jeszcze przez 5 minut. Zdejmij z ognia i ostudź. Przygotowane kawałki śledzia włóż do słoika i między kolejnymi warstwami naprzemiennie wlewaj cebulę z żurawiną, Wstaw na jeden dzień do lodówki. Przed podaniem śledzie posyp natką pietruszki.

 

 
Uwagi:
Brak

 

 
Ocena przepisu
1 (zły) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (dobry)

Autor komentarza Komentarz
Niezarejestrowani użytkownicy nie mają możliwości komentowania. Najpierw zrejestruj się.