Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 7 gości 
FRoSTA Frosta britta co na obiad develey dobre dobre jedzenie dobre przepisy dobre przepisy kulinarne doceń polskie gdzie zjeść halina kolacja kulinarne mrożonki obiad pomysł na przepisy przepisy kulinarne przepisy ze zdjęciami restauracje restauracje kraków restauracje warszawa restauracje wrocław ryż smaczne jedzenie sos tabasco warto odwiedzić śniadanie
Strona główna Ryby Śledź z żurawiną

Książka kucharska
Picture
 

  Poprzedni przepis Następny przepis Drukuj Email
 
Śledź z żurawiną

 

No Picture
 
Autor: stokrotka
Ocena:  Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
(13 głosy(ów))
Opis:

Przepis na pysznego śledzia z żurawiną.

 
 
Składniki, 1 porcja:
  • 400g płatów śledziowych w oleju
  • 1 cebula
  • 100g żurawin
  • 5 łyżek octu z białego wina
  • 0,5 szklanki oleju
  • liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki

 

 
Sposób przygotowania:

Przepis na pysznego śledzia z żurawiną. Śledzie należy opłukać w ciepłej wodzie i pokroić  kawałki. Cebulę należy posiekać w średniej wielkości kostkę, i podsmażyć na patelni z dodatkiem odrobiny oleju. Żurawinę należy sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Gdy cebula się podsmaży wrzuć do niej żurawinę, ocet, jeden liść laurowy, dwa ziarna ziela angielskiego. Składniki wymieszaj i podgrzej jeszcze przez 5 minut. Zdejmij z ognia i ostudź. Przygotowane kawałki śledzia włóż do słoika i między kolejnymi warstwami naprzemiennie wlewaj cebulę z żurawiną, Wstaw na jeden dzień do lodówki. Przed podaniem śledzie posyp natką pietruszki.

 

 
Uwagi:
Brak

 

 
Ocena przepisu
1 (zły) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (dobry)

Autor komentarza Komentarz
Niezarejestrowani użytkownicy nie mają możliwości komentowania. Najpierw zrejestruj się.